Churros

Magyarul  

Churros

Recipe source: Street Kitchen Blog
http://streetkitchen.hu/2016/01/11/a_spanyolok_kedvenc_edessege_churros_csokiontettel
Since this recipe is in Hungarian, You can find a basic but handy vocabulary here to figure out what kind of ingredients you need.

I saved this recipe long time ago and always wanted to try it. But finally I prepared everything and I’m so surprised how easy to make this popular Spanish dessert which is so popular nowadays as streetfood.

The dough is simple and quick, because of the butter it’s very easy to handle, not sticky. It keeps the nice pattern when it goes trough the open star piping nozzle. For 4-6 seconds you can form it in the hot oil, to get a nice, straight shape. I covered with cinnamon sugar when it was still hot. With the chocolate sauce this is the heaven itself… but I can imagine it with Nutella, varied jams, vanilla custard or cream cheese as well… yum!

Update: few months later I’ve tried with another choux pastry, you can find the recipe here.

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

IMG_7940IMG_7939
• • •

Churros

Recept forrása: Street Kitchen Blog
http://streetkitchen.hu/2016/01/11/a_spanyolok_kedvenc_edessege_churros_csokiontettel

Ezt a receptet már jó rég elmentettem és mindig is ki akartam próbálni. Végre előkészítettem mindent és nagyon meglepett, hogy milyen könnyű összedobni ez a közkedvelt spanyol desszertet, ami manapság streed food-ként is nagyon népszerű.

A tészta egyszerű és gyors, a vaj miatt könnyen kezelhető, nem ragad. Szépen megtartja a mintáját amikor áthalad a nyitott csillag nyomófejen. 4-6 másodpercig formálhatod az olajban, hogy elérd a megfelelően egyenes alakot. Még melegen fahéjas cukorba hempergettem. A csokiszósszal maga a mennyország… de el tudom képzelni Nutellával, különböző lekvárokkal, vaníliakrémmel vagy krémsajttal is… nyamm!

Frissítés: néhány hónappal később kipróbáltam egy másik égetett tésztával is, a recept itt elérhető.

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Advertisements

6 Comments Add yours

    1. Köszönöm a jelölést, hamarosan jön a poszt. 🙂

      Like

  1. HI Reka-lvoe this post!! When we lived in Spain for a few years, we’d get churros every Sunday morning for breakfast! I’d love to try to make them again! thanks. xo

    Liked by 1 person

    1. I’m happy to help you refresh your lovely memories! 😉

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s