Golden walnut dumplings

Magyarul  

Golden walnut dumplings

Recipe source: Gabriella Kalandjai a Konyhában
http://gabicsek.blogspot.co.uk/2014/04/aranygaluska-vanilia-sodoval.html
Since this recipe is in Hungarian, You can find a basic but handy vocabulary here to figure out what kind of ingredients you need.
This is one of my favourite Hungarian desserts, always makes me remember to my childhood. I’ve never tried to bake it, since I attempted to avoid complicated recipes, but now I can say: my fears were so irrational. This recipe is great, easy to prepare and the result is awesome.
The baking form should be deep because during the rest of the dough and the baking the dumplings will be even bigger.
Since the layers are isolated by sugar, walnut and cinnamon mixture it will be so rich in walnut… which makes me so happy :))) since I wanted to get more walnuts in these dumplings during my childhood.
When you prepare the vanilla sauce, make sure when you mix the egg-white foam in the cooked cream the cream is not too hot, to avoid the egg-whites to precipitate.

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

 

IMG_3013
• • •

Aranygaluska

Recept forrása: Gabriella Kalandjai a Konyhában
http://gabicsek.blogspot.co.uk/2014/04/aranygaluska-vanilia-sodoval.html
Ez az egyik kedvenc magyar desszertem, mindig a gyerekkoromra emlékeztet. Még sohasem próbáltam megsütni, mivel igyekeztem elkerülni a bonyolultabb recepteket, de most már elmondhatom: a félelmeim alaptalanok voltak. Ez a recept nagyszerű, könnyű elkészíteni és a végeredmény valami fantasztikus.
A sütőforma mindenképpen legyen magas falú, mivel a kelesztés és a sütés közben a tészta megemelkedik.
Mivel a rétegek cukros, fahéjas dióval vannak elválasztva ez által gazdagon diós lesz… az én nagy örömömre :))) mert az egész gyerekkorom úgy telt el, hogy sokkal több dióra vágytam volna a galuskákban.
Amikor a vaníliasodót készíted, ügyelj arra, hogy amikor a fehérjehabot kevered a főzött krémhez a krém ne legyen túl forró, ezáltal elkerülhető a tojásfehérje kicsapódása.

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s