Chilli beans

Magyarul  ⇣ 

Chilli beans

A great example for a quick but great dish… the preparation takes only 30 minutes, so you don’t have to stand in the kitchen for hours, just cook it, enjoy your warming food and spend your free time with anything else.

I hope you are lucky enough to enjoy fresh beans from your garden or from the local market, but this time I used canned Borlotti and Cannellini beans.

I cutted an onion in half then sliced each half, put the slices into a pan. I turned the stove on, added some oil, seared the onion, added sausage slices, salt, pepper, chilli powder (or fresh chilli) and fried them for about 5 minutes. You always should create your own dish, so feel free to add sweetcorn, other veggies, replace the sausage with minced meat or whatever you desire. Finally I added 1 can of each type of beans, 4 tbsp tomato puree, and cooked it for 10 minutes.

I served my chilli beans with toasted ciabatta slices, but if you want, you can heap it on the toast as well…

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

img_2254

• • •

Chillis bab

Nagyszerű példája egy gyors, de remek ételnek… az elkészítése mindössze 30 perc, úgyhogy nem kell órákig álnod a konyhában, csak főzd meg, élvezd a melengető finomságot és töltsd a szabadidőd valami mással.

Remélem, Te vagy olyan szerencsés, hogy a saját kertedben termett vagy a helyi piacon beszerzett babbal készítheted, de én ez alkalommal konzerv Borlotti és Cannellini babot használtam.

Félbevágtam egy hagymát, majd felszeleteltem és egy serpenyőbe tettem. Bekapcsoltam a főzőlapot és némi olaj hozzáadása után megpirítottam a hagymaszeleteket, kolbászkarikákat adtam hozzá valamint sót, borsot, chilli port (vagy friss chillit), majd nagyjából 5 perc alatt összesütöttem őket. Mindig ajánlom, hogy alkosd meg a saját ételed, bátran adj hozzá még csemegekukoricát, más zöldségeket, helyettesítsd a kolbászt darálthússal vagy amivel épp szeretnéd. Végül mindkét bab fajtából egy-egy konzervet és 4 kanál sűrített paradicsomot adtam a sült alapanyagokhoz, majd 10 percig főni hagytam.

A chillis babot pirított ciabatta szeletekkel tálaltam, de akár rá is lehet halmozni a pirítósra…

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s