Rörda kakan

Magyarul  

Rörda kakan

Recipe source: Madeleine Lindquist

The very first recipe what I’ve learnt in Sweden. This dough is a joker, you can use any fruits, it will be perfect!

The main reason I love this recipe: I don’t need hand mixer to prepare the dough, just a bowl and a fork. Let’s mix 200 ml sugar (I used 100 ml caster sugar and 100 ml demerara), 200 ml flour, 1 tsp baking powder, 1 tsp vanilla extract, 2 eggs and 100 g melted butter.

This time I doubled the ingredients for a 23 cm (9 inch) spring form, but for a pie form it’s enough to use these quantities of the ingredients.

Pour the dough into a spring form, add the fruits then sprinkle the top with cinnamon and desiccated coconut (or ground walnut) and bake it on 170 ºC for about 20-30 mins or test the doneness with a toothpick.

It will be fine for a couple of days in a cake dome.

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

IMG_2981

• • •

 

Rörda kakan 

Recept forrása: Madeleine Lindquist

Ez volt a leges legelső recept amit Svédországban tanultam. Ez egy joker tészta, bármilyen gyümölcsöt használhatsz, tökéletes lesz!

A legfőbb indok amiért imádom ezt a receptet: nem kell robotképet használnom, csak egy tálra és egy villára van szükségem. Keverj össze 200 ml cukrot (én 100 ml kristálycukrot és 100 ml barnacukrot használtam), 200 ml lisztet, 1 kiskanál sütőport, 1 kiskanál vanília kivonatot (vagy vaníliáscukrot), 2 tojást és 100 ml olvasztott vajat.

Ez alkalommal megdupláztam a hosszávalók mennyiségét a 23 cm-es tortaformához, de egy piteformához elegendő ezeket a mennyiségeket használnod.

Öntsd a tésztát a tortaformába, add hozzá a gyümölcsöket és szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel és fahéjjal (vagy dióval) és süsd 170 ºC-on 20-30 percig vagy ellenőrizd tűpróbával.

Néhány napig tökéletesen eláll lefedhető tortaállványon.

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s