Poppy seed bread pudding

Magyarul  

Poppy seed bread pudding

Recipe source: Lila Füge Blog
http://lilafuge.hu/kedvenc_klasszikusok_makos_guba/
Since this recipe is in Hungarian, You can find a basic but handy vocabulary here to figure out what kind of ingredients you need.

This is a traditional Hungarian dessert called ‘mákos guba’, but it’s well known in the eastern part of Germany (‘Mohnpielen’) and in Poland (‘makówki’) as well.

The last few pieces of my home baked dinner rolls were perfect ingredients to prepare this dessert. This is one of the treats which is good when it’s hot and good if it’s cold as well.

I love poppy seeds and together with vanilla sauce that’s literally the heaven on Earth for me. It could be a superb brunch as well!

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

IMG_3415

• • •

 

Mákos guba vaníliasodóval

Recept forrása: Lila Füge Blog
http://lilafuge.hu/kedvenc_klasszikusok_makos_guba/

Ez a hagyományos magyar desszert Németország keleti részén (‘Mohnpielen’) és Lengyelországban (‘makówki’) is jól ismert.

Az utolsó néhány darab házi készítésű kifli nagyszerű alapanyaga volt ennek a desszertnek ami egyike azoknak az édességeknek melyek forrón is és hidegen is nagyszerűek.

Imádom a mákot és vaníliasodóval együtt számomra szó szerint maga a földi mennyország. Reggelire sem utolsó!

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Advertisements

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s