Strawberry – curd cheese cake

∴ Open the post then scroll down for English ∴

 

Epres túrótorta

Recept forrása: Kárai Dávid, Mindmegette
http://www.nosalty.hu/recept/sutes-nelkuli-eperes-turotorta

Egészen tegnapig teljesen más elképzelésem volt a szülinapi tortámmal kapcsolatban. Azonban az elmúlt pár napban olyan hőség volt itt az Egyesült Királyságban, hogy meggondoltam magam és a helyett, hogy a sütővel még inkább felforrósítsam a levegőt a lakásban, ezt a sütés nékül elkészíthető tortát választottam.

A 15 centis tortaformámhoz mindössze a receptben leírt mennyiségek harmadát használtam. A vajas kekszes alaphoz McVitie’s Digestives kekszet használtam és mikor egy óra elteltével megszilárdult a hűtőben, hatalmas, felezett eprekkel raktam ki a tortaforma oldalát, az eprek kifelé néztek, majd a formába öntöttem a túrókrémet is. Amikor 3-4 óra elteltével teljesen megszilárdult, néhán epret elrendeztem a krém tetején majd piros tortazselével borítottam (ne legyen forró, de még sűrű folyadék állagú legyen mikor ráöntöd a tortára).

A torta egy éjszakán át a hűtőben pihent, majd a születésnapom reggelén egy szép szelettel indítottam a napot.

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook és Instagram oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

IMG_6792IMG_6790

• • •

Strawberry – curd cheese cake

Recipe source: Dávid Kárai, Mindmegette
http://www.nosalty.hu/recept/sutes-nelkuli-eperes-turotorta
Since this recipe is in Hungarian, You can find a basic but handy vocabulary here to figure out what kind of ingredients you need.

Till yesterday I had totally different ideas about my birthday cake. But in the last couple of days we had pretty hot days here in the UK, so I’ve changed my mind and instead of heat up the oven and the whole house even more, I’ve chosen this no-bake cake.

Curd cheese is a basic ingredient in Hungarian kitchen, but if you wanna buy some here in the UK, the best way is to search the Polish products in the fridge of your favourite supermarket. This dairy called ‘Twaróg‘ in Polish, but you will find a little label on it in English, so you can make sure, that you found curd cheese.

For my 15 cm cake tin I’ve used just the third of the ingredients. I used McVitie’s Digestives for the buttery biscuit base, and when it set after an hour in the fridge, I cut giant strawberries in half and place them on the side of my cake tin, facing out, then poured the curd cheese cream in the tin. When it completely set after 3-4 hours, I arranged some strawberries on the top of the firm cream, and covered them with red quick gel (it shouldn’t be hot, but it still should be a thick liquid when you pour it on the cake).

I let the cake to spend a night in the fridge, then in the morning I’ve started my birthday with a nice slice.

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook and Instagram
and be the first who read the latest blog posts.

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. Hi Reka, wow that looks delicious! I am just letting you know that I have nominated you for the One Lovely Blog Award. Feel free to check out the post: http://www.blogtasticfood.com/one-lovely-blogger-award/

    Liked by 1 person

    1. Thank you so much! 🙂 It’s so good to open your eyes in the morning and read this message 🙂

      Liked by 1 person

      1. Glad to hear it (:

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s