Avocado pie

Magyarul  ⇣ 

Avocado pie

Recipe source: Salt, Wine, Friends Blog
http://saltwinefriends.blog.hu/2017/06/19/sutes_nelkuli_avokado_pite
Since this recipe is in Hungarian, You can find a basic but handy vocabulary here to figure out what kind of ingredients you need.

Couple of days ago I’ve got a message on Instagram from Évi, the blogger of Salt, Wine, Friends Blog. She invited me to do some collaboration, and since we have thousands of miles between us, we decided to do a recipe exchange: chose a recipe from each other’s blog, and prepare it on our own way or re-think the basic recipe to create something new.

Évi had some adventurous years when she decided to work on an ocean cruise ship, while she tried plenty of exotic food after work, then she moved to the UK where she discovered new, inspiring ingredients and cultures. Finally she started her own blog where she share her travel and culinary experiences trough her gorgeous photos and lovely blog posts.

My choice is her no-bake avocado pie. She discovered this dessert in Mexico when she spent her free time in small cafès after work on the cruise ship. This pie quickly became Évi’s favourite, so she started to work on her own recipe to re-create the tastes and textures, and at the end of her experiments she wrote a blog post about it.

The preparation is quite easy, honestly I think a beginner could fix it as good as an experienced cook. I’ve used coconut flavoured oat biscuits instead of normal ones, and before the serving I placed it into the freezer for about 30 minutes, then served with matcha green tea powder. It’s so refreshing with the taste of mint and lime, and the smooth cream goes very well with the crumbly pie crust.

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

I really appreciate the invitation of Salt, Wine, Friends Blog,
I hope we will keep in touch
and do something inspiring in the future as well.

IMG_8941IMG_8942

• • •

 

Avokádó pite

Recept forrása: Salt, Wine, Friends Blog
http://saltwinefriends.blog.hu/2017/06/19/sutes_nelkuli_avokado_pite

Néhány napja egy kedves üzenet várt az Instagramon Évitől, a Salt, Wine, Friends Blog írójától. Egy közös munkára kaptam meghívást, de mivel néhány ezer kilométer választ el kettőnket, arra az elhatározásra jutottunk, hogy csinálunk egy recept-cserét: kiválasztunk egy receptet egymás blogjáról és a magunk módján elkészítjük vagy újragondolva az alap ötletet létrehozunk valami újat.

Évinek számos kalandos éve volt amikor úgy döntött, hogy egy óceánjáró hajón próbálja ki magát, és ennek hozományaként lehetősége volt számtalan egzotikus ételt kipróbálni munkaidő után, ezt követően pedig az Egyesült Királyságba költözött, ahol új, inspiráló alapanyagokat és érdekes kultúrákat fedezett fel. Az utazással és a világ konyháival kapcsolatosan megszerzett tudással felvértezve elindította a blogját, ahol a csodás fotóin és szeretnivaló posztjain keresztül osztja meg élményeit.

Az én választásom a sütés nélküli avokádó pitére esett. Ezt a desszertet Mexikóban fedezte fel, amikor a szabadidejét kis kávézókban töltötte a hajón végzett munka után. Ez a pite hamar Évi kedvencei közé került, ezért elkezdett a saját receptjén dolgozni, hogy újra alkossa az ízeket és a textúrákat, majd a kísérletezgetései végén megszületett az erről szóló blog posztja is.

Az elkészítés igen egyszerű, úgy gondolom, hogy kezdőknek is simán fog annyira remekül sikerülni mint egy tapasztaltabb szakácsnak. Én kókuszos zabkekszet használtam a sima helyett, és tálalás előtt 30 percre betettem a pitét a fagyasztóba, majd matcha zöld tea porral megszórva tálaltam. A menta és lime igazi frissítőként hat, és a krémes töltelék nagyon jól passzol az omlós tésztához.

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Nagyra értékelem a Salt, Wine, Friends Blog felkérését,
remélem továbbra is tartjuk majd a kapcsolatot
és ismét kitalálunk valami inspirálót a közeljövőben.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s