Lemon cream horns

Magyarul  ⇣ 

Lemon cream horns

Recipe source: Rodica Godlewski

Since I’m a big fan of Rodica’s photos, I’ve invited her to do a recipe exchange, when we choose a recipe from each other’s page then prepare and take pictures from the result on our own way.

Her Instagram is not about recipes, since she is a photographer and her style is dark photography, mainly in food, home and travel topics. Here is the picture with her own cream horns… I fell in love with this dessert for the fist time! Check her great shots on the link at the ‘source’.

Rodica's picture from her Instagram
Rodica’s picture from her Instagram 

She was so nice and sent me the recipe of her wonderful Lemon cream horns, and allowed me to share this secret with you in this post. I won’t be able to take better pictures than her professional photos, but I try to show how I served this treat.

I created a shopping list with the ingredients you need to prepare this dessert:


INGREDIENTS

For the lemon crème pâtissière

  • 4 egg yolks
  • 65 g sugar
  • Zest of 2 lemons
  • 30 g flour
  • 1 tbsp corn starch
  • 270 ml milk
  • 1 tsp vanilla extract
  • 250 ml whipping cream

For the horns

  • Puff pastry

For the serving

  • Icing sugar

INSTRUCTIONS

  1. For the lemon crème pâtissière beat the egg yolks with the sugar until it will be pale in colour, then add the zest of the lemons and whisk in the flour and the cornstarch.
  2. Heat up the milk in a saucepan until it starts to boil, add the vanilla extract and then incorporate the milk mixture into the egg mixture. Boil it on low heat until it starts to thicken while stirring constantly.
  3. Take off the stove and cover the cream with cling film, so a crust doesn’t form on the top. After it cools down refrigerate overnight.
  4. On the following day incorporate the whipped cream in the chilled lemon cream.
  5. For the horns use puff pastry: cut it into small strips and roll aroud the butter and/or parchment paper covered cream horn moulds. Bake them on 220 °C till they become light golden brown.
  6. After the horns cooled down, take the mould out and fill them with the cream. The most easy way is to use piping bags for filling the pastry horns.
  7. Sprinkle them with icing sugar before serving.

If you would like to see what Rodica chose in this recipe exchange, just click here.

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

I’m so lucky that Rodica sent her secret recipe with me,
and let me to share it with you!
I hope we can do some exciting recipe exchanges in the future as well!

IMG_9008

• • •

 

Citromkrémes habrolók

Recept forrása: Rodica Godlewski

Mivel nagy rajongója vagyok a fotóinak, meghívtam Rodica-t, hogy csináljunk egy recept cserét, amely során kiválasztunk egy receptet egymás oldaláról és a magunk módjára elkészítjük és lefotózzuk.

Rodica Instagram profilja nem a receptekről, hanem a fotózásról szól dark photography stílusban, főleg étel, otthon és utazás témákban készíti a képeit. Fent láthatjátok a saját képét a Citromkrémes habrolóiról… őszintén megvallva első látásra beleszerettem ebbe a desszertbe! További csodás fotóit megnézegetheted a forrásmegjelölésnél található linken.

Volt olyan kedves és elküldte nekem a saját Citromkrémes habroló receptjét és megengedte, hogy ebben a posztban Veled is megosszam ezt a titkot. Az én képeim ugyan nem lesznek jobbak mint az ő professzionális fotói, de igyekszem megmutatni, hogy én hogy szervíroztam ezt a finomságot.

Írtam egy bevársárlólistát a recepthez szükséges hozzávalókkal:


HOZZÁVALÓK

A citromos cukrászkrémhez

  • 4 tojássárgája
  • 65 g cukor
  • 2 citrom héja
  • 30 g liszt
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 270 ml tej
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 250 ml habtejszín

A rolókhoz

  • Leveles tészta

A tálaláshoz

  • Porcukor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A citromos krémhez kézi mixer segítségével keverd kifehéredésig a tojássárgákat a cukorral, majd add hozzá a citromhéjat és keverd bele a lisztet és a kukorica keményítőt.
  2. Forráspontig melegítsd a tejet egy lábasban, majd add hozzá a vanília kivonatot és a meleg tejet keved a tojásos keverékhez, majd önsd vissza az egészet a lábasba és alacsony fokozaton, folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik.
  3. Vedd le a tűzhelyről és borítsd be folpackkal, így nem fog ‘megbőrösödni’. Amint lehűlt tedd be a hűtőbe egy éjszakára.
  4. Másnap a felvert tejszínt forgasd bele a hideg citromos krémbe.
  5. A habrolókhoz használd a leveles tésztát: vágd vékony csíkokra és tekerd megvajazott és/vagy sütőpapírral bevont, tölcsér alakú sütőformák köré. Süsd őket 220 °C-on amíg világos aranybarnára pirulnak.
  6. Amint a tésztatölcsérek kihűltek, vedd ki a sütőformát és töltsd meg őket a krémmel. Ehhez a legegyszerűbb egy habnyomó zsákot vagy sütőpapír tölcsért használnod.
  7. Tálalás előtt szórd meg porcukorral az elkészült citromkrémes habrolókat.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy Rodica melyik receptemet készítette el, kattints ide.

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Szerencsésnek érzem magam, hogy Rodica elküldte nekem a titkos receptjét
és megengedte, hogy ezt Veled is megosszam.
Remélem a jövőben is csinálunk még ilyen izgalmas receptcseréket!

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Wow never seen these before but they look fabulous!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s