Pasta with chicken, speck and peas in creamy sauce

Magyarul  ⇣ 

Pasta with chicken, speck and peas in creamy sauce

Today I prepared a quick and easy pasta dish, because it perfectly fits to a busy workday.

I’ve used one of my new favourite ingredient, a slightly smoked and air dried ham, the Speck Alto Adige PGI from Exquisite Deli, at Borough Market. You can prepare many of dishes with this ham… if you carve thin slices, and put it on a yummy sourdough slice with some fresh ingredients, you can get a filling breakfast, or brunch.

Or you can use it for canapé bits or a great pasta dish too, so let’s see what is needed for your time saver dinner today!


INGREDIENTS

  • Spaghetti -for 2
  • 1 chicken breast fillet, diced
  • 1 handful of chopped Speck Alto Adige PGI
  • 4 closed cup mushrooms or a handful of button mushrooms, sliced or chopped
  • 1 handful of peas
  • 250 ml doubble cream
  • Salt, pepper
  • 1 clove finely chopped garlic
  • Chopped parsley
  • Parmesan

INSTRUCTIONS

  1. Boil up some water for the spaghetti with 1 tbsp of salt, and cook it to al dente –follow the recommended cooking time on the package of your spaghetti.
  2. In the meantime start to sear the speck on some olive oil in a frying pan, then add the chicken brest pieces with a large pinch of salt, pepper and the garlic.
  3. When the chicken became white and not completely raw anymore add the mushroom slices and sear the ingredients together.
  4. Finally add the peas, place a lid on your pan for about 5 minutes to cook the peas a little bit, then add the double cream and cook your sauce till it thickens.
  5. Serve your al dente pasta with the rich creamy sauce, grate parmesan on the top and sprinkle it with freshly chopped parsley.

Always be creative and use your imagination. Feel free to add some of your favourite ingredients and create your personal favourite pasta dish! Enjoy your dinner!

 

Do you like this recipe?
Follow the Holy Whisk Blog on Facebook, Instagram and Twitter
to be the first who read the latest blog posts.

IMG_9227

• • •

 

Tejszínes tészta csirkemellel, speck-el és borsóval

 

Ma egy gyors és egyszerű tésztaételt készítettem, mivel ez tökéletesen belefér még egy sűrűbb hétköznapba is.

Az egyik új kedvenc hozzávalómat használtam, a finoman füstölt, levegőn szárított sonkafélét, a Speck Alto Adige PGI-t az Exquisite Deli-től, a Borough Market-ről. Ez a finomság sokoldalúan felhasználható… ha hajszálvékony szeletekre vágod, és egy ropogós szelet kenyérkére teszed néhány friss hozzávaló kíséretében, máris egy laktató reggelit kapsz.

Illetve használhatod még előételekhez vagy egy jó kis tésztás fogáshoz is, úgyhogy nézzük is, hogy mi fog kelleni a mai időspóroló vacsorádhoz!


HOZZÁVALÓK

  • Spaghetti -2 személynek
  • 1 csirkemell filé, csíkokra vágva
  • 1 marék Speck Alto Adige PGI, felkockázva
  • 4 gomba vagy egy marék apró gomba, szeletelve vagy feldarabolva
  • 1 marék zöldborsó
  • 250 ml sűrű főzőtejszín
  • Só, bors
  • 1 gerezd finomra aprított vagy préselt fokhagyma
  • Aprtott friss petrezselyem
  • Parmezán

ELKÉSZÍTÉS

  1. Boil up some water for the spaghetti with 1 tbsp of salt, and cook it to al dente -follow the recommended cooking time on the package of your spaghetti.
  2. In the meantime start to sear the speck on some olive oil in a frying pan, then add the chicken brest pieces with a large pinch of salt, pepper and the garlic.
  3. When the chicken became white and not completely raw anymore add the mushroom slices and sear the ingredients together.
  4. Finally add the peas, place a lid on your pan for about 5 minutes to cook the peas a little bit, then add the double cream and cook your sauce till it thickens.
  5. Serve your al dente pasta with the rich creamy sauce, grate parmesan on the top and sprinkle it with freshly chopped parsley.

Always be creative and use your imagination. Feel free to add some of your favourite ingredients and create your personal favourite pasta dish! Enjoy your dinner!

 

Tetszett a recept?
Kövesd a Holy Whisk Blog Facebook, Instagram valamint Twitter oldalát,
és értesülj Te elsőként a legújabb blog posztokról.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s